Facebook er eneren og ingen betviler viktigheten av en aktiv Facebook-konto. Men der er mange andre sosiale medier som kan være mer målrettet mot spesielle kundegrupper og som kan gi mer «kred».
Undres du noen gang over hvordan noen selskaper får så mye aktivitet på sosiale medier? Hvordan de oppnår popularitet på Internett med én eneste kampanje?
Det ligger målrettet, langvarig planlegging og gjennomføring bak!
Alle vet at jungeltelegrafen lenge har vært en av de mest ønskede måtene å oppnå nye kunder på.
Vi stoler mer på anbefalinger vi får fra venner og bekjente.
Det store spørsmålet er hvordan du kan skape en "digital jungeltelegraf" for å sende mer trafikk til nettstedet ditt, dine kontoer på sosiale medier og til syvende og sist til forretningen din.
.
1.Definer dine mål
Hva vil du oppnå med dine sosiale medier? Ikke hopp over detaljene. Jo mer spesifikk du kan være, desto bedre. Ved å sette ord på dine mål kommer du mye nærmere å oppnå dem. Husk at hvert medium har sitt spesielle publikum, så sett opp forskjellige mål og forventninger for hvert spesielle sosiale medium du er representert på.
2.Hva gjør dine konkurrenter
En liten undersøkelse kan gjøre merket ditt en stor tjeneste. Ved å sjekke opp hva dine konkurrenter gjør på sosiale medier, kan du avdekke mye verdifull informasjon – hva som kan kopieres (med din egen vri!), hva du bør unngå, og hvor det finnes markedsmuligheter for deg som de ikke har oppdaget.
3.Hedre merkevaren din
Sosiale medier er et fantastisk sted å forsterke en merkevare. Men hvis du ikke viser hva merkevaren egentlig betyr, kommer du ingen vei. Å ha bestemt seg tidlig for bedriftens historie, stemme og visuelle unike funksjoner er kjempeviktig før du begynner med å lage innhold. Det visuelle er like viktig som det du skriver når din merkevare blir bedømt. Det er ikke likegyldig hva slags forsidebilde du har valgt på Facebook. Det sier mye om deg! Det samme gjelder det du deler. Passer det sammen eller vil du kunne forveksles med andre siders innhold?
4.Lag din egen redaktørkalender
Et svært viktig grep er å ha et system for hvordan og hvor du er når du skriver innhold. Bestem deg for hvilken kanal som skal ha hvilket innhold og når det skal postes. Den beste måten å holde oversikten på, er å lage en månedlig kalender med en overordnet årskalender med alle de viktige begivenhetene og feriene/sesongene.
5.Bestem deg for hvor du skal være med og hvilke verktøy du trenger
Hvilke sosiale medier skal bedriften være med på? Hvis du allerede er på Facebook, burde du også være på Twitter? Har du tenkt å begynne med blogging? Burde du legge ut bilder på Instagram eller Pinterest? Hva med Snapchat?
Bedriften burde uten tvil være på de største mediene, som Facebook og du burde vurdere å ha en egen blogg. Da bør du vurdere om du trenger et verktøy, som Buffer eller Hootsuite for å hjelpe deg med å planlegge og legge ut innleggene på forhånd.
6.Lag et budsjett
Det er på tide å tenke på penger! Hvor mye vil du investere i ditt engasjement med sosiale medier? Vil du bruke penger på å fremme innlegg på Facebook? Vil du spandere penger på å oppgradere synligheten din på nettet med Adwords o.l.? Har du vurdert å leie hjelp til å administrere sosiale medier? Dette er viktig å ha klart på forhånd når du skal lykkes med et skikkelig årsbudsjett for nærværet på nettet.
7.Lag innhold
Så snart du har gjennomført trinnene over, er du klar til å trykke ‘publish’ knappen på de forskjellige plattformene eller forhåndslage innhold på tredjeparts innholdsapper. Fyr løs!
8.Overvåk dine innlegg og svar på kommentarer
Når det gjelder sosiale medier, kan du ikke overlate innleggene til seg selv. En svært viktig del av å ha en sunn og aktiv tilstedeværelse, er å svare på absolutt alle former for tilbakemeldinger, enten det er kommentarer, klager, spørsmål eller andre ting. Ingen reaksjoner er for små; å takke for noen som retweeter ditt innhold kan føre til at du får en superlojal kunde i neste omgang.
9.Analysér og optimer for å få det beste produktet
Ikke tro at du er ferdig når du har lagt ut innhold for de neste ukene fremover, eller svart på alle slags spørsmål og ideer. Beklager! Hvis du virkelig vil bli god, må du legge merke til hvordan innleggene dine gjør det på nettet. Hvor mange likes fikk din siste Facebook oppdatering? Hvor mange så den? Var det noen som delte den? De fleste sosiale mediene tilbyr analyser og oversikter for sider og profiler, og du bør absolutt se over og ha kontroll med dem for å forstå hva som er populært og hva som ikke er det. Så kan du optimalisere innleggene og se hvordan oppmerksomheten stiger.
10.Vurder promotering av innholdet ditt
Nå når du har testet hvordan ting fungerer, kan du få lyst til å bruke litt penger på å få flere til å se den flotte siden din. Facebook er et greit sted å begynne – det er konstruert slik at du kan målrette kampanjen mot ditt eget publikum og på den måten få maksimalt ut av markedsføringskronene dine.
Til slutt:
Blir dette for mye for deg eller utenfor din kompetanse/komfortsone, er det bedre å be oss hjelpe deg enn å gjøre det halvveis. Du velger selv i hvilken grad vi skal være engasjert: Vi kan gjøre alt, bare passe på eller legge til rette for at du kan følge opp selv. Vi kan også overvåke og gi tilbakemeldinger når du bør gjøre noe spesielt. Hvis du setter opp punkter som er spesielt for din bedrift/bransje, kan vi skrive innholdet.
Gjennomtenkt tilstedeværelse.
Det som kalles SEO. Man legger inn ord og funksjoner som Google (Søkemotor/ Search Engine) liker. Da kommer man høyere opp på forslagslisten når noen søker etter noe som du har sagt er relevant for deg å selge. Da er siden din optimalisert i forhold til søkemotoren. SEO = Search Engine Optimization.