7 smarte måter å bruke Facebook på
1.Er du en storbruker av meldingstjenesten til Facebook, har du kanskje rukket å irritere deg over måten dette er løst på i nettleseren når du skal snakke med flere personer på din Facebook-side. Det blir gjerne mange små vinduer som overlapper hverandre og det er vanskelig å holde oversikten.Trykk heller på «Meldinger»-menyen til venstre og du får opp en mye ryddigere tjeneste. Her får du en kronologisk oversikt over de siste meldingene dine og du kan lett gå inn i en «tråd» og fortsette en samtale. Du kan også søke etter meldinger.
2.Bruker du Facebook for å logge inn på andre tjenester og apper? Svaret er trolig ja, men du vet nok ikke hvor mange tjenester du faktisk har brukt Facebook som påloggingstjeneste.
Dette kan være en potensiell risiko for personvernet ditt. For å finne ut hvor mange og hvem som har «rettigheter» til å kikke på Facebook-kontoen din gå til (på en PC/Mac) Innstillinger (liten pil øverst til høyre på menylinjen til Facebook) -> Apper. Her står det hvor mange steder du er logget inn med Facebook (73 i vårt tilfelle) og under er alle appene listet. Her bør du med jevne mellomrom gå gjennom og fjerne alle du ikke bruker.
3.Har du skiftet mobil, PC, nettbrett ofte – og/eller logger du inn på Facebook fra PC-en eller mobilen til venner og kjente? Da bør du sjekke hvor du fortsatt faktisk er innlogget. I verste fall kan venner eller noen du ikke kjenner ha tilgang til Facebook-kontoen din. Gå til Innstillinger -> Sikkerhet -> Hvor er du logget inn?
4.For ekstra sikkerhet bør du etablere en totrinnssikkerhet – også kalt tofaktor autentisering. På Facebook kan du bruke mobilen eller selve Facebook-appen til dette formålet.
Slik gjør du Facebook sikrere:
Gå til Innstillinger -> Sikkerhet -> Godkjenning av innlogging. Kryss av for at det skal brukes en sikkerhetskode for å få tilgang til brukerkontoen din fra ukjent enhet.
I tillegg bør du aktivere innloggingsvarsler. Det gjøres på Innstillinger -> Sikkerhet -> Innloggingsvarsler. Her vil du bli varslet om noen forsøker å få tilgang til brukerkontoen din. Får du denne typen meldinger, bør du umiddelbart skifte passord og gå til tips nummer 4 og «Avslutte all aktivitet». Da er du relativt trygg på at ingen får tilgang til din Facebook-konto.
5.Kjeder du deg en dag, kan du jo prøve å bruke Facebook på et annet språk. I språkinnstillingene finner du blant annet piratspråk (Engelsk), som er ganske underholdende (i en liten stund hvert fall). Her er for eksempel «Hjelp» oversatt til «Mayday» og Innstillinger blir til «Adjust ye riggin’s».
Bytte av språk er også en klassisk «practical joke» som kan fungerer på venner og kollegaer som går fra en ulåst PC med Facebook-siden åpen.
6.Graph Search heter Facebooks nye søkefunksjon, som ennå ikke er kommet til Norge. Du kan likevel få tilgang til søkefunksjonen som gjør at du kan gjøre søk som dette: «Single damer i Oslo over 20 år» eller «Personer fra Bergen som har postet bilder fra London».
For å få Graph Search må du ganske enkelte endre språk til Engelsk (US). Det kan ta opp til fem dager før Graph Search blir tilgjengelig for deg, men ifølge hjelpesidene til Facebook vil mange oppleve at det er tilgjengelig umiddelbart.
Fra klikk.no
Facebook er eneren og ingen betviler viktigheten av en aktiv Facebook-konto.